Workshop: Omgaan met spanning

Bij emotie en agressie

Ervaar zelfcontrole

Omgaan met spanning is voor ieder mens anders maar toch hebben wij allen overeenkomstige menselijke instincten waar we naar teruggrijpen als we worden geconfronteerd met spanningen. Omgaan met spanningen op het werk of omgaan met spanningen in de privésfeer is voor velen lastig en voor sommigen onder ons één van de grootste uitdagingen om te overbruggen. In de Workshop Omgaan met spanning krijg je inzicht in hoe jij omgaat met spanningen. Hoe je handelt en hoe je bewust en onbewust keuzes maakt op de momenten die er toe doen.

Workshop Omgaan met spanning

Doormiddel van zelfcontrole oefeningen met een trainingsacteur leer je hoe je voor jezelf kunt zorgen. Je krijgt inzicht in hoe jij reageert als bepaalde situaties zich voordoen. Welke houding je aanneemt, wat en hoe je communiceert. Zo kun je aan de hand van levensechte situaties direct leren omgaan met spanningen en deze na de workshop beter tegemoet treden en voorkomen of wegnemen.

Deze workshop geeft handvatten voor zowel werk- als privé-situaties. Tijdens de Workshop ‘Omgaan met spanning’ leer je hoe je spanningen kunt voorkomen en bij jezelf en anderen kunt wegnemen.

Methodieken

Tijdens de Workshop ‘Omgaan met spanning’ worden verschillende methodieken toegepast. Afhankelijk van de gewenste resultaten en doelstellingen wordt gekozen voor de juiste trainingsacteur en of trainer. Voorbeelden van de methodieken die door hen worden ingezet zijn onder andere maar niet beperkt tot; Rollenspellen, feedback geven en ontvangen, presentatietechnieken, spannings- en stresscontrole, ademhaling, verbale en non-verbale communicatie.

Voor wie

Opdrachtgevers waar wij deze trainingen vaak voor toepassen zijn; Dienst Justitiële Instellingen, gevangeniswezen, detentiecentra, gemeenten, ziekenhuizen, scholen, supermarkten, parkeerbeheer, vervoersbedrijven, retail, food.

Inhoud

Tijdens deze workshop leer je bewust te communiceren met je omgeving. Van spanning naar ontspanning.

De volgende onderdelen komen aan bod in onze workshop ‘Omgaan met spanning’. Het  programma wordt in overleg samengesteld.

Bewustzijn:

 • Gedachten sturing
 • Concentratie oefeningen
 • Openheid en eerlijkheid

Lichaamswerk:

 • Spanningscontrole oefeningen
 • Zelfcontrole
 • Ademhaling
 • Non-verbale houding

Sociale vaardigheden:

 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Feedback geven en ontvangen
 • Agressie grenzen stellen
 • Presentatietechnieken
 • Emotie meeveren

Deze workshop is aan te vullen met de training ‘Agressie en weerbaarheid’.

Ontvang de e-mail nieuwsbrief

Reviews

“ Rinco is een zeer prettige collega om mee samen te werken. Samen bouwen aan een optimaal resultaat voor de groep is altijd zijn insteek. Rinco gaat voor kwaliteit en dat uit zich ook in zijn initiatieven naar zijn collega’s voor en tijdens de training om op die manier resultaat te bereiken. ”

Jolanda Hase | Freelance Senior Trainer, Hase Trainingen

“ Buro Acting is mijn vaste samenwerkingspartner als het gaat om het inzetten van acteurs en actrices bij diverse vormen van assessments. Graag werk ik samen met Rinco, altijd levert hij kwaliteit, maatwerk en zorgt hij er voor dat de assessments volgens planning verlopen. Zowel volgt hij goed het draaiboek van het rollenspel, ook kan hij maatwerk competenties oproepen. Ik beveel hem van harte aan. ”

drs. Oscar de Lint | Manager MD advies & Assessment , Oscar de Lint

“ Ruim vier jaar verzorgt Rinco gedrags- en vaardigheidstrainingen voor klanten van OVD Opleidingen Retail. Rinco heeft o.a. de leidinggevenden van Action, Hoogvliet, Karwei, Gamma en Big Bazar getraind in management- en verkoopvaardigheden en in het omgaan met (verbale) agressie. Zijn enthousiasme, inlevingsvermogen en tact maken hem een goede trainer. Hij is in staat om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van deelnemers en kan hun vragen op adequate manier beantwoorden. Hij kan op een zeer menselijke manier confronterend zijn, waardoor hij gedragsveranderingen kan bewerkstelligen. Hij weet een band op te bouwen met zijn deelnemers en verliest daarbij nooit het belang van zijn opdrachtgever uit het oog. ”

Janneke Witteveen | Teamleider Training & Ontwikkeling, OVD Opleidingen

“ Rinco is een zeer flexibele rollenspel acteur. Dat zie je op verschillende fronten: Rinco weet goed verwachtingen die zijn rol opeisen te vertolken. Zo kan zich zowel volledig toeleggen op het spel in een mediatraining als in een coaching psychologisch tegenspel bieden. Maar ook wat betreft teneur van de training: daar waar hij te veel zwaarte ervaart brengt hij een lichte toets in maar in een situatie die bewustwording vereist zet hij zijn serieuze kant in. Tot slot zorgt hij naast overdracht ook voor een praktische toets. Kortom: Het is zeer fijn samenwerken met Rinco en Buro Acting.”

Erland Swaving | Directeur, Swaving

“ Wij werken als CSD meer dan 10 jaar samen. Op een plezierige manier. Buro Acting selecteert de acteurs en zorgt dat ze aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen en passen bij onze organisatie en trainingen. Het is altijd een prettige samenwerking. Hij reageert altijd snel en als iemand poteling ziek wordt weet hij een goede acteur als vervanger te regelen. 

Ebe Brons | Founder - CEO, Centre for Safety and Development

“ Rinco is altijd erg meedenkend bij leer- en ontwikkelvraagstukken waarbij de inzet van trainingsacteurs gewenst is. De samenwerking is daarbij steeds prettig. Helpend daarbij is dat Rinco in de loop der jaren onmisbare ervaring heeft opgedaan met het werkveld van DJI-personeel.

Leon Palmen | Coördinator expertiseteam Zorg & Begeleiding, Dienst Justitiële Inrichtingen

“ Samenwerken met Buro Acting is zeer prettig. Uitstraling en professionaliteit naar mijn opdrachtgevers vind ik zeer belangrijk, net als punctualiteit en een goede sfeer. Met Rinco als samenwerkingspartner is dat altijd gewaarborgd. ”

Bert van Doorn | Oprichter - Eigenaar, LOKAAL 58

Interesse in ons aanbod? Neem contact met ons op.

Contact