Workshop: Omgaan met spanning en stress

Middels de NINEMINMAX® methode

Beweeg, adem, verbeter en versterk

Hoe vaak vraag je aan jezelf: ‘Hoe gaat het eigenlijk met je?’ In deze workshop sta je stil bij wat er speelt, bewust en onbewust. Als in een goed gesprek met jezelf. Maar het is niet zomaar een beetje zitten en wat nadenken. Het is een gestructureerde meditatie volgens de NineMinMax® methode. Deze methode is een heel krachtige serie van 3×3 oefeningen die werken op een bepaald thema. Een thema is bijvoorbeeld ‘weg met de stress’, bewust leiderschap of ‘werk-leven balans’.

Ademtechniek en stress

Inhoud

De Workshop Omgaan met spanning en stress richt zich op vijf basistechnieken.

 1. Houding
 2. Adem
 3. Focus
 4. Spierspanning
 5. Klank

Voor wie

Professionals en teams met stress-, rug- en of nekklachten

We zijn druk, off- en online. We hebben klanten, deadlines, relaties, gezinnen en alles heeft aandacht nodig. Eén op de vijf Nederlanders krijgt ooit te maken met depressie. Elk jaar geldt dat voor 5% van de volwassenen. We lijden onder de druk, negeren onze grenzen en vergeten onszelf. Het resultaat: 1,3 miljoen mensen met burn-out klachten. Een kostenpost van ruim 2,8 miljard voor de werkgevers. Covid-19 heeft ons laten zien dat gezondheid niet te koop is, maar wel het belangrijkste is dat we hebben. De hoogste tijd dus om beter voor onszelf te zorgen. Maar hoe doe je dat? Goed voor jezelf zorgen?​ Simpel. Door​ ​tijd te maken en jezelf op de agenda te zetten. Wij noemen dat een ‘vergadering met jezelf’.

Tijdens de Workshop Omgaan met spanning en stress komen de volgende aspecten aan bod:

 • Houding
 • Ademhaling
 • Spierspanning
 • Gedachtensturing & focus
 • Stemgebruik & klank

nineminmax methode

De Workshop omgaan met spanning en stress en groepstrainingen kunnen worden gegeven in de volgende indelingen:

 • 1 uur, via een online presentatie
 • 1 uur op locatie, uiteraard ‘Covid proof’
 • 1 uur bij jou op kantoor

Trainer en coach

Rinco van der Baan NineMinMax trainer

De Workshops Omgaan met spanning en stress worden gegeven door trainer en coach Rinco van der Baan. Naast zijn certificatie en vele jaren ervaring als NineMinMax trainer heeft hij zelf vanuit zijn persoonlijke situatie ervaren hoe waardevol deze kennis kan zijn. Hij traint en coacht zowel groepen als individuele personen. Rinco en daarmee Buro Acting zijn aangesloten bij o.a. de Ethische Kring voor coaches en CRKBO.

Deze workshops zijn onderdeel van het Vergadering met Jezelf programma. Buro Acting gebruikt hiervoor de NineMinMax methode en werkt hiervoor direct samen met bedenker en auteur: Sat Kirtan Kaur Khalsa

Ontvang de e-mail nieuwsbrief

Reviews

“ Rinco is een zeer prettige collega om mee samen te werken. Samen bouwen aan een optimaal resultaat voor de groep is altijd zijn insteek. Rinco gaat voor kwaliteit en dat uit zich ook in zijn initiatieven naar zijn collega’s voor en tijdens de training om op die manier resultaat te bereiken. ”

Jolanda Hase | Freelance Senior Trainer, Hase Trainingen

“ Rinco is een zeer flexibele rollenspel acteur. Dat zie je op verschillende fronten: Rinco weet goed verwachtingen die zijn rol opeisen te vertolken. Zo kan zich zowel volledig toeleggen op het spel in een mediatraining als in een coaching psychologisch tegenspel bieden. Maar ook wat betreft teneur van de training: daar waar hij te veel zwaarte ervaart brengt hij een lichte toets in maar in een situatie die bewustwording vereist zet hij zijn serieuze kant in. Tot slot zorgt hij naast overdracht ook voor een praktische toets. Kortom: Het is zeer fijn samenwerken met Rinco en Buro Acting.”

Erland Swaving | Directeur, Swaving

“ Buro Acting is mijn vaste samenwerkingspartner als het gaat om het inzetten van acteurs en actrices bij diverse vormen van assessments. Graag werk ik samen met Rinco, altijd levert hij kwaliteit, maatwerk en zorgt hij er voor dat de assessments volgens planning verlopen. Zowel volgt hij goed het draaiboek van het rollenspel, ook kan hij maatwerk competenties oproepen. Ik beveel hem van harte aan. ”

drs. Oscar de Lint | Manager MD advies & Assessment , Oscar de Lint

“ Ruim vier jaar verzorgt Rinco gedrags- en vaardigheidstrainingen voor klanten van OVD Opleidingen Retail. Rinco heeft o.a. de leidinggevenden van Action, Hoogvliet, Karwei, Gamma en Big Bazar getraind in management- en verkoopvaardigheden en in het omgaan met (verbale) agressie. Zijn enthousiasme, inlevingsvermogen en tact maken hem een goede trainer. Hij is in staat om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van deelnemers en kan hun vragen op adequate manier beantwoorden. Hij kan op een zeer menselijke manier confronterend zijn, waardoor hij gedragsveranderingen kan bewerkstelligen. Hij weet een band op te bouwen met zijn deelnemers en verliest daarbij nooit het belang van zijn opdrachtgever uit het oog. ”

Janneke Witteveen | Teamleider Training & Ontwikkeling, OVD Opleidingen

“ Rinco is altijd erg meedenkend bij leer- en ontwikkelvraagstukken waarbij de inzet van trainingsacteurs gewenst is. De samenwerking is daarbij steeds prettig. Helpend daarbij is dat Rinco in de loop der jaren onmisbare ervaring heeft opgedaan met het werkveld van DJI-personeel.

Leon Palmen | Coördinator expertiseteam Zorg & Begeleiding, Dienst Justitiële Inrichtingen

“ Wij werken als CSD meer dan 10 jaar samen. Op een plezierige manier. Buro Acting selecteert de acteurs en zorgt dat ze aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen en passen bij onze organisatie en trainingen. Het is altijd een prettige samenwerking. Hij reageert altijd snel en als iemand poteling ziek wordt weet hij een goede acteur als vervanger te regelen. 

Ebe Brons | Founder - CEO, Centre for Safety and Development

“ Samenwerken met Buro Acting is zeer prettig. Uitstraling en professionaliteit naar mijn opdrachtgevers vind ik zeer belangrijk, net als punctualiteit en een goede sfeer. Met Rinco als samenwerkingspartner is dat altijd gewaarborgd. ”

Bert van Doorn | Oprichter - Eigenaar, LOKAAL 58

Interesse in een Workshop Omgaan met spanning en stress?

Neem contact op