Workshop: Leiderschap en communicatie

Collectief leiderschap

Tegenwoordig zijn medewerkers steeds beter geïnformeerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Steeds vaker denken en sturen zij mee in de organisatie. Hoe ga je hier als leider mee om, communiceer met je collega’s en zet jij hen in hun kracht ten behoeve van het collectief? Team leiderschap wordt collectief leiderschap.

Doel van deze workshop is leidinggevenden inzicht te geven in de eigen communicatie en te tonen hoe zij deze kunnen inzetten ten behoeve van henzelf en hun team. 

communicatie-training-workshop-leiderschap-en-communicatie

Methodieken

Tijdens de workshop ‘Leiderschap en communicatie’ worden verschillende methodieken toegepast. Afhankelijk van de gewenste resultaten en doelstellingen wordt gekozen voor de juiste trainingsacteur en of trainer. Voorbeelden van de methodieken die door hen worden ingezet zijn onder andere maar niet beperkt tot; Rollenspellen, feedback geven en ontvangen, presentatietechnieken, spannings- en stresscontrole, ademhaling, verbale en non-verbale communicatie.

Voor wie

Opdrachtgevers waar wij deze trainingen vaak voor toepassen zijn; Dienst Justitiële Instellingen, gevangeniswezen, detentiecentra, gemeenten, ziekenhuizen, scholen, supermarkten, parkeerbeheer, vervoersbedrijven, retail en food.

Inhoud

Tijdens deze workshop leren leidinggevenden te communiceren als leider van een collectief. Mindfullnes en gedachtensturing zijn de rode draad in deze workshop.

De volgende onderdelen komen aan bod in onze workshop ‘Leiderschap en communicatie’. Het  programma wordt in overleg samengesteld.

Bewustzijn:

 • De kracht van stilte
 • Concentratie oefeningen
 • Eet- en leefgewoontes
 • Openheid en eerlijkheid

Lichaamswerk:

 • Spanningscontrole oefeningen
 • Zelfcontrole
 • Ademhaling
 • Non-verbale houding

Sociale vaardigheden:

 • Presentatietechnieken
 • Collectief leiderschap, samenwerken en teamspirit
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Feedback geven en ontvangen
 • Verantwoordelijkheden nemen en geven

Deze workshop is aan te vullen met de workshop ‘Communicatie in teams’.

Ontvang de e-mail nieuwsbrief

Reviews

“ Samenwerken met Buro Acting is zeer prettig. Uitstraling en professionaliteit naar mijn opdrachtgevers vind ik zeer belangrijk, net als punctualiteit en een goede sfeer. Met Rinco als samenwerkingspartner is dat altijd gewaarborgd. ”

Bert van Doorn | Oprichter - Eigenaar, LOKAAL 58

“ Rinco is een zeer prettige collega om mee samen te werken. Samen bouwen aan een optimaal resultaat voor de groep is altijd zijn insteek. Rinco gaat voor kwaliteit en dat uit zich ook in zijn initiatieven naar zijn collega’s voor en tijdens de training om op die manier resultaat te bereiken. ”

Jolanda Hase | Freelance Senior Trainer, Hase Trainingen

“ Rinco is altijd erg meedenkend bij leer- en ontwikkelvraagstukken waarbij de inzet van trainingsacteurs gewenst is. De samenwerking is daarbij steeds prettig. Helpend daarbij is dat Rinco in de loop der jaren onmisbare ervaring heeft opgedaan met het werkveld van DJI-personeel.

Leon Palmen | Coördinator expertiseteam Zorg & Begeleiding, Dienst Justitiële Inrichtingen

“ Rinco is een zeer flexibele rollenspel acteur. Dat zie je op verschillende fronten: Rinco weet goed verwachtingen die zijn rol opeisen te vertolken. Zo kan zich zowel volledig toeleggen op het spel in een mediatraining als in een coaching psychologisch tegenspel bieden. Maar ook wat betreft teneur van de training: daar waar hij te veel zwaarte ervaart brengt hij een lichte toets in maar in een situatie die bewustwording vereist zet hij zijn serieuze kant in. Tot slot zorgt hij naast overdracht ook voor een praktische toets. Kortom: Het is zeer fijn samenwerken met Rinco en Buro Acting.”

Erland Swaving | Directeur, Swaving

“ Wij werken als CSD meer dan 10 jaar samen. Op een plezierige manier. Buro Acting selecteert de acteurs en zorgt dat ze aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen en passen bij onze organisatie en trainingen. Het is altijd een prettige samenwerking. Hij reageert altijd snel en als iemand poteling ziek wordt weet hij een goede acteur als vervanger te regelen. 

Ebe Brons | Founder - CEO, Centre for Safety and Development

“ Buro Acting is mijn vaste samenwerkingspartner als het gaat om het inzetten van acteurs en actrices bij diverse vormen van assessments. Graag werk ik samen met Rinco, altijd levert hij kwaliteit, maatwerk en zorgt hij er voor dat de assessments volgens planning verlopen. Zowel volgt hij goed het draaiboek van het rollenspel, ook kan hij maatwerk competenties oproepen. Ik beveel hem van harte aan. ”

drs. Oscar de Lint | Manager MD advies & Assessment , Oscar de Lint

“ Ruim vier jaar verzorgt Rinco gedrags- en vaardigheidstrainingen voor klanten van OVD Opleidingen Retail. Rinco heeft o.a. de leidinggevenden van Action, Hoogvliet, Karwei, Gamma en Big Bazar getraind in management- en verkoopvaardigheden en in het omgaan met (verbale) agressie. Zijn enthousiasme, inlevingsvermogen en tact maken hem een goede trainer. Hij is in staat om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van deelnemers en kan hun vragen op adequate manier beantwoorden. Hij kan op een zeer menselijke manier confronterend zijn, waardoor hij gedragsveranderingen kan bewerkstelligen. Hij weet een band op te bouwen met zijn deelnemers en verliest daarbij nooit het belang van zijn opdrachtgever uit het oog. ”

Janneke Witteveen | Teamleider Training & Ontwikkeling, OVD Opleidingen

Interesse in ons aanbod? Neem contact met ons op.

Contact