Training: Opvang en nazorg

Trauma beperken

De eerste opvang na een incident of een schokkende gebeurtenis is enorm belangrijk. Bij onze training opvang en nazorg worden medewerkers getraind om de ontstane situatie de hand te bieden en met praktische oplossingen trauma te beperken en verwerking te bespoedigen. Met een trainingsacteur worden levensechte situaties nagebootst. Hierin komen gespreksvoering, houding en verschillende methodieken aan bod.

communicatietraining-opvang-en-nazorg

Methodieken

Belangrijkste methodiek is KOE; Kaken Op Elkaar. Deze techniek wordt gebruikt om het slachtoffer zijn verhaal te laten doen en ruimte te geven voor verwerking. Om de verdere communicatie in goede banen te leiden hanteren wij de drie gesprekken methodiek. Naast de gespreksvoering is het bij opvang en nazorg van belang dat men trauma’s herkent. Ook wel PSTT (Post Traumatische Stress Stoornis) genoemd. Ook hier wordt uitvoerig op ingegaan zodat men tijdens omgang met het slachtoffer weet waar op te letten en hier op de juiste wijze op te reageren.

Voor wie

Opdrachtgevers waar wij deze trainingen vaak voor toepassen zijn; Dienst Justitiële Instellingen, gevangeniswezen, detentiecentra, gemeenten, ziekenhuizen, scholen, supermarkten, parkeerbeheer, vervoersbedrijven, retail.

Inhoud

In de training opvang en nazorg worden medewerkers met behulp van een trainingsacteur getraind op gespreksvoering en handelen na een schokkende gebeurtenis of incident.

  • Organisatie protocol
  • Incident registratie
  • Drie gesprekken
  • KOE (Kaken Op Elkaar)
  • Trauma (PSTT) herkenning
  • Omgang met trauma
  • Aangifte
  • Doorverwijzen professionele hulp

Deze training is uit te breiden met het onderdeel ‘Overval en Gijzeling’.

Ontvang de e-mail nieuwsbrief

Reviews

“ Ruim vier jaar verzorgt Rinco gedrags- en vaardigheidstrainingen voor klanten van OVD Opleidingen Retail. Rinco heeft o.a. de leidinggevenden van Action, Hoogvliet, Karwei, Gamma en Big Bazar getraind in management- en verkoopvaardigheden en in het omgaan met (verbale) agressie. Zijn enthousiasme, inlevingsvermogen en tact maken hem een goede trainer. Hij is in staat om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van deelnemers en kan hun vragen op adequate manier beantwoorden. Hij kan op een zeer menselijke manier confronterend zijn, waardoor hij gedragsveranderingen kan bewerkstelligen. Hij weet een band op te bouwen met zijn deelnemers en verliest daarbij nooit het belang van zijn opdrachtgever uit het oog. ”

Janneke Witteveen | Teamleider Training & Ontwikkeling, OVD Opleidingen

“ Rinco is een zeer flexibele rollenspel acteur. Dat zie je op verschillende fronten: Rinco weet goed verwachtingen die zijn rol opeisen te vertolken. Zo kan zich zowel volledig toeleggen op het spel in een mediatraining als in een coaching psychologisch tegenspel bieden. Maar ook wat betreft teneur van de training: daar waar hij te veel zwaarte ervaart brengt hij een lichte toets in maar in een situatie die bewustwording vereist zet hij zijn serieuze kant in. Tot slot zorgt hij naast overdracht ook voor een praktische toets. Kortom: Het is zeer fijn samenwerken met Rinco en Buro Acting.”

Erland Swaving | Directeur, Swaving

“ Buro Acting is mijn vaste samenwerkingspartner als het gaat om het inzetten van acteurs en actrices bij diverse vormen van assessments. Graag werk ik samen met Rinco, altijd levert hij kwaliteit, maatwerk en zorgt hij er voor dat de assessments volgens planning verlopen. Zowel volgt hij goed het draaiboek van het rollenspel, ook kan hij maatwerk competenties oproepen. Ik beveel hem van harte aan. ”

drs. Oscar de Lint | Manager MD advies & Assessment , Oscar de Lint

“ Samenwerken met Buro Acting is zeer prettig. Uitstraling en professionaliteit naar mijn opdrachtgevers vind ik zeer belangrijk, net als punctualiteit en een goede sfeer. Met Rinco als samenwerkingspartner is dat altijd gewaarborgd. ”

Bert van Doorn | Oprichter - Eigenaar, LOKAAL 58

“ Rinco is een zeer prettige collega om mee samen te werken. Samen bouwen aan een optimaal resultaat voor de groep is altijd zijn insteek. Rinco gaat voor kwaliteit en dat uit zich ook in zijn initiatieven naar zijn collega’s voor en tijdens de training om op die manier resultaat te bereiken. ”

Jolanda Hase | Freelance Senior Trainer, Hase Trainingen

“ Wij werken als CSD meer dan 10 jaar samen. Op een plezierige manier. Buro Acting selecteert de acteurs en zorgt dat ze aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen en passen bij onze organisatie en trainingen. Het is altijd een prettige samenwerking. Hij reageert altijd snel en als iemand poteling ziek wordt weet hij een goede acteur als vervanger te regelen. 

Ebe Brons | Founder - CEO, Centre for Safety and Development

“ Rinco is altijd erg meedenkend bij leer- en ontwikkelvraagstukken waarbij de inzet van trainingsacteurs gewenst is. De samenwerking is daarbij steeds prettig. Helpend daarbij is dat Rinco in de loop der jaren onmisbare ervaring heeft opgedaan met het werkveld van DJI-personeel.

Leon Palmen | Coördinator expertiseteam Zorg & Begeleiding, Dienst Justitiële Inrichtingen

Interesse in ons aanbod? Neem contact met ons op.

Contact