Trainingen: Communicatietraining met paarden

Overleven door te communiceren

Paarden is geleerd te denken en werken vanuit de groep, de kudde. Zonder samenwerking heeft de kudde geen kans op overleven. De kudde zorgt voor veiligheid, rust, kennis en delen van ervaring. Zo vinden paarden samen het beste gras, schoon drinkwater en waarschuwen zij elkaar voor dreigingen van buitenaf.

Mensen wordt geleerd zich als individu te ontwikkelen en zelfredzaam te zijn. Dit zien wij terug in onze onderlinge communicatie, maar net als paarden hebben ook mensen elkaar nodig als een kudde; in groepen, teams en organisaties.

communicatie-training-team-met-paarden

In staat zijn om te verbinden

Om in teams te kunnen samenwerken moet je in staat zijn te verbinden of anderen met elkaar kunnen verbinden. Dit doet wij door te op de juiste manier te communiceren. In de Communicatietraining met paarden krijg je direct te zien waar onze valkuil of kracht ligt om te kunnen verbinden. Door actieve communicatie-oefeningen met paarden leer je direct wat het effect is van jouw manier van communiceren. Een training met een snelle leercurve en onvergetelijke ervaring.

Training 1: Basis

Duur: 1 dagdeel

Inhoud:

 • Contact maken
 • Assertiviteit
 • Sensitiviteit
 • Zelfreflectie

Training 2: Masterclass

Duur: 2 dagdelen

Inhoud:

 • Contact maken
 • Assertiviteit
 • Sensitiviteit
 • Zelfreflectie
 • Communicatie in sales

Training 3: Executive

Duur: 3 dagdelen

Inhoud:

 • Contact maken
 • Assertiviteit
 • Sensitiviteit
 • Zelfreflectie
 • Communicatie in sales
 • Persoonlijk leiderschap
 • DISC-persoonlijkheidsanalyse

Buiten trainen

Het fijne van de trainingen met paarden is dat ze bij goed weer buiten kunnen plaatsvinden in een natuurlijke bosrijke omgeving. De zorgvuldig geselecteerde overdekte accommodaties voldoen aan de hoogste eisen. Naast de kwaliteit van de paarden die uitgebreid worden gescreend voor deelname aan de trainingen, is een sfeervolle, rustige maar vooral professionele uitstraling essentieel voor een geslaagde training. De mogelijkheden voor het gebruiken van een uitstekende biologische lunch of diner worden hierin meegenomen.

Communicatietraining met paarden
Communicatietraining buiten in de weide met paarden

Onderweg naar de mooiste locaties

In sommige gevallen wordt er bewust gekozen om even “onderweg” te zijn naar een training. Op pad gaan, onderweg zijn, een route afleggen, zorgt er namelijk voor dat de deelnemers letterlijk het werk achter zich laten en daadwerkelijk loskomen van de soms intensieve en stressvolle dagelijkse praktijk. Voor de meerdaagse-trainingen verlaten wij dan ook vaak de randstad om de mooiste plekjes van ons land te ontdekken. Op diverse locaties in heel Nederland zijn er mogelijkheden voor trainingen.

Trainers:

Andrea Brandes

Kijk naar jezelf door de ogen van een paard en luister..

Ik beweeg mensen tot bewustwording van aanwezige talenten en energieën, het maken van positieve keuzes en handelen naar die keuzes. Door het inzetten van paarden vindt er een versneld ontwikkelproces plaats. Paarden geven je op een natuurlijke wijze inzicht in non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap en vertrouwen. Als kuddedier is herkennen van congruent en authentiek gedrag essentieel om te overleven. Denk je A, voel je B en doe je C dan herkent een paard dit onmiddellijk.

Rinco van der Baan

Ik neem je mee in het OEN programma. OEN staat voor open, eerlijk en nieuwsgierig. Laat je inspireren en ga de uitdaging aan om naar jezelf te kijken. De basis in de communicatie; daar gaan we mee aan de slag. Samen maken we er een mooie reis van zodat je in je eigen kracht komt en met beide benen op de grond.
Je leert van mij; omgaan met jezelf en anderen, constructieve feedback geven en ontvangen, klant gericht denken en werken, omgaan met weerstand, teambuilding, stress reductie, plezier in je werk en nog veel meer!

Ontvang de e-mail nieuwsbrief

Reviews

“ Samenwerken met Buro Acting is zeer prettig. Uitstraling en professionaliteit naar mijn opdrachtgevers vind ik zeer belangrijk, net als punctualiteit en een goede sfeer. Met Rinco als samenwerkingspartner is dat altijd gewaarborgd. ”

Bert van Doorn | Oprichter - Eigenaar, LOKAAL 58

“ Buro Acting is mijn vaste samenwerkingspartner als het gaat om het inzetten van acteurs en actrices bij diverse vormen van assessments. Graag werk ik samen met Rinco, altijd levert hij kwaliteit, maatwerk en zorgt hij er voor dat de assessments volgens planning verlopen. Zowel volgt hij goed het draaiboek van het rollenspel, ook kan hij maatwerk competenties oproepen. Ik beveel hem van harte aan. ”

drs. Oscar de Lint | Manager MD advies & Assessment , Oscar de Lint

“ Rinco is altijd erg meedenkend bij leer- en ontwikkelvraagstukken waarbij de inzet van trainingsacteurs gewenst is. De samenwerking is daarbij steeds prettig. Helpend daarbij is dat Rinco in de loop der jaren onmisbare ervaring heeft opgedaan met het werkveld van DJI-personeel.

Leon Palmen | Coördinator expertiseteam Zorg & Begeleiding, Dienst Justitiële Inrichtingen

“ Ruim vier jaar verzorgt Rinco gedrags- en vaardigheidstrainingen voor klanten van OVD Opleidingen Retail. Rinco heeft o.a. de leidinggevenden van Action, Hoogvliet, Karwei, Gamma en Big Bazar getraind in management- en verkoopvaardigheden en in het omgaan met (verbale) agressie. Zijn enthousiasme, inlevingsvermogen en tact maken hem een goede trainer. Hij is in staat om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van deelnemers en kan hun vragen op adequate manier beantwoorden. Hij kan op een zeer menselijke manier confronterend zijn, waardoor hij gedragsveranderingen kan bewerkstelligen. Hij weet een band op te bouwen met zijn deelnemers en verliest daarbij nooit het belang van zijn opdrachtgever uit het oog. ”

Janneke Witteveen | Teamleider Training & Ontwikkeling, OVD Opleidingen

“ Rinco is een zeer flexibele rollenspel acteur. Dat zie je op verschillende fronten: Rinco weet goed verwachtingen die zijn rol opeisen te vertolken. Zo kan zich zowel volledig toeleggen op het spel in een mediatraining als in een coaching psychologisch tegenspel bieden. Maar ook wat betreft teneur van de training: daar waar hij te veel zwaarte ervaart brengt hij een lichte toets in maar in een situatie die bewustwording vereist zet hij zijn serieuze kant in. Tot slot zorgt hij naast overdracht ook voor een praktische toets. Kortom: Het is zeer fijn samenwerken met Rinco en Buro Acting.”

Erland Swaving | Directeur, Swaving

“ Rinco is een zeer prettige collega om mee samen te werken. Samen bouwen aan een optimaal resultaat voor de groep is altijd zijn insteek. Rinco gaat voor kwaliteit en dat uit zich ook in zijn initiatieven naar zijn collega’s voor en tijdens de training om op die manier resultaat te bereiken. ”

Jolanda Hase | Freelance Senior Trainer, Hase Trainingen

“ Wij werken als CSD meer dan 10 jaar samen. Op een plezierige manier. Buro Acting selecteert de acteurs en zorgt dat ze aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen en passen bij onze organisatie en trainingen. Het is altijd een prettige samenwerking. Hij reageert altijd snel en als iemand poteling ziek wordt weet hij een goede acteur als vervanger te regelen. 

Ebe Brons | Founder - CEO, Centre for Safety and Development

Interesse in trainen met paarden? Neem contact op.