Training: BOA – Buitengewoon opsporingsambtenaar

Praktijk examentraining

Als Buitengewoon Opsporings Ambtenaar wordt er veel van je verwacht. Je behoort goed te kunnen communiceren en op de hoogte te zijn van de laatste wet en regelgeving. Buro Acting voorziet in samenwerking met trainingsbureau Lokaal 58 BOA examentrainingen ter voorbereiding op het praktijkgedeelte van het BOA examen. Wil je jezelf of je medewerkers voorbereiden op het BOA examen en zo de slagingskans bij het examen vergroten dan zijn onze BOA trainingen de ideale voorbereiding. Alle situaties uit het examen worden uitvoerig behandelt en getraind de trainer en trainingsacteur geven hierbij inzicht in eigen handelen, non verbale en verbale communicatie. Opgedane kennis wordt voor langere tijd door de deelnemers herinnerd en toegepast in hun werk- en leefomgeving door in de BOA training de focus te leggen op de praktijk.

examentraining-boa-buitengewoon-opsporings-ambtenaar

Methodieken

Voor de BOA praktijk examen training worden verschillende methodieken toegepast.  Voorbeelden van de methodieken die door hen worden ingezet zijn onder andere maar niet beperkt tot; Frustratie en instrumentele agressie, a-b-c-d gedrag, verbale judo, Roos van Leary en de-escalerend optreden.

Voor wie

Opdrachtgevers waar wij deze trainingen vaak voor toepassen zijn; RIVM, DV&O, Kustwacht, Dienst Justitiële Instellingen, gevangeniswezen, detentiecentra, gemeenten, parkeerbeheer.

Inhoud

De volgende onderdelen komen aan bod in onze BOA examentraining:

Bekeuringsgesprek
Aan de hand van een 5-stappenplan doorloopt u alle kritische beoordelingspunten om het bekeuringsgesprek op professionele en effectieve wijze uit te voeren. In een hoorcollege beluistert u de briefing, de aandachtspunten voor het examen en het effectieve bekeuringsgesprek. Op beeld leest u mee met de 5 stappen van het stappenplan.

Combibon
De combibon die u op het GBT-examen uitschrijft, moet de rechterlijke toets kunnen doorstaan; juist, volledig en duidelijk leesbaar ingevuld. Eén cruciale fout in de combibon heeft als resultaat dat het gehele GBT-examen als onvoldoende wordt beoordeeld. In de elektronische leeromgeving vindt u de uitwerking van de 12 combibonnen die op het GBT-examen worden geëxamineerd.

Trainingsdag
Tijdens de trainingsdag Gespreks- en benaderingstechnieken brengt u de opgedane kennis van de e-learning module in de praktijk. Onder begeleiding van de trainer en een acteur worden de 12 examencases getraind. De combibonnen die u uitschrijft worden direct nagekeken en besproken.

Partners:
Lokaal 58 – Handhaving en veiligheid

Ontvang de e-mail nieuwsbrief

Reviews

“ Ruim vier jaar verzorgt Rinco gedrags- en vaardigheidstrainingen voor klanten van OVD Opleidingen Retail. Rinco heeft o.a. de leidinggevenden van Action, Hoogvliet, Karwei, Gamma en Big Bazar getraind in management- en verkoopvaardigheden en in het omgaan met (verbale) agressie. Zijn enthousiasme, inlevingsvermogen en tact maken hem een goede trainer. Hij is in staat om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van deelnemers en kan hun vragen op adequate manier beantwoorden. Hij kan op een zeer menselijke manier confronterend zijn, waardoor hij gedragsveranderingen kan bewerkstelligen. Hij weet een band op te bouwen met zijn deelnemers en verliest daarbij nooit het belang van zijn opdrachtgever uit het oog. ”

Janneke Witteveen | Teamleider Training & Ontwikkeling, OVD Opleidingen

“ Samenwerken met Buro Acting is zeer prettig. Uitstraling en professionaliteit naar mijn opdrachtgevers vind ik zeer belangrijk, net als punctualiteit en een goede sfeer. Met Rinco als samenwerkingspartner is dat altijd gewaarborgd. ”

Bert van Doorn | Oprichter - Eigenaar, LOKAAL 58

“ Wij werken als CSD meer dan 10 jaar samen. Op een plezierige manier. Buro Acting selecteert de acteurs en zorgt dat ze aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen en passen bij onze organisatie en trainingen. Het is altijd een prettige samenwerking. Hij reageert altijd snel en als iemand poteling ziek wordt weet hij een goede acteur als vervanger te regelen. 

Ebe Brons | Founder - CEO, Centre for Safety and Development

“ Rinco is een zeer flexibele rollenspel acteur. Dat zie je op verschillende fronten: Rinco weet goed verwachtingen die zijn rol opeisen te vertolken. Zo kan zich zowel volledig toeleggen op het spel in een mediatraining als in een coaching psychologisch tegenspel bieden. Maar ook wat betreft teneur van de training: daar waar hij te veel zwaarte ervaart brengt hij een lichte toets in maar in een situatie die bewustwording vereist zet hij zijn serieuze kant in. Tot slot zorgt hij naast overdracht ook voor een praktische toets. Kortom: Het is zeer fijn samenwerken met Rinco en Buro Acting.”

Erland Swaving | Directeur, Swaving

“ Buro Acting is mijn vaste samenwerkingspartner als het gaat om het inzetten van acteurs en actrices bij diverse vormen van assessments. Graag werk ik samen met Rinco, altijd levert hij kwaliteit, maatwerk en zorgt hij er voor dat de assessments volgens planning verlopen. Zowel volgt hij goed het draaiboek van het rollenspel, ook kan hij maatwerk competenties oproepen. Ik beveel hem van harte aan. ”

drs. Oscar de Lint | Manager MD advies & Assessment , Oscar de Lint

“ Rinco is altijd erg meedenkend bij leer- en ontwikkelvraagstukken waarbij de inzet van trainingsacteurs gewenst is. De samenwerking is daarbij steeds prettig. Helpend daarbij is dat Rinco in de loop der jaren onmisbare ervaring heeft opgedaan met het werkveld van DJI-personeel.

Leon Palmen | Coördinator expertiseteam Zorg & Begeleiding, Dienst Justitiële Inrichtingen

“ Rinco is een zeer prettige collega om mee samen te werken. Samen bouwen aan een optimaal resultaat voor de groep is altijd zijn insteek. Rinco gaat voor kwaliteit en dat uit zich ook in zijn initiatieven naar zijn collega’s voor en tijdens de training om op die manier resultaat te bereiken. ”

Jolanda Hase | Freelance Senior Trainer, Hase Trainingen

Interesse in ons aanbod? Neem contact met ons op.

Contact